Ghirlandei 4

     

luni, august 30, 2004

Sunt Silvi.
Va salut pe toti si va urez numai bine.
In august, accesul in cladirea facultatii noastre nu a fost posibil, si datorita unui afis care exprima ca activitatea scolara se reia in 30 august dar si datorita lacatului de la usa. Nu ca n-ar mai fi lucrat nimeni, pentru ca s-au facut inventare si alte activitati, ci pentru ca au vrut sa aiba liniste.
Noi, adica familia, am fost trei saptamani la casa de vacanta unde ne-am simtit foarte bine si ne-am relaxat 100%.Ce am facut acolo? Am varuit(zugravit) casa pe dinauntru si pe dinafara(asa ca la tara unde fiecare munceste la casa lui), am facut reparatiile necesare si ne-am plimbat prin imprejurimi(dar cu trasee mai mici ca in tinerete - sa fie acesta un semnal de alarma? - categoric nu ,pentru ca la anul sigur vom recupera).
In schimb voi ati "comunicat" (daca vreti atasati si stiintific) mai mult decat pana acum spre bucuria celor care citesc si nu scriu.
Fiecare are libertatea sa scie(sau sa "barfeasca") ce crede si ce vrea despre altii, dar asta nu ne impiedica sa fim cu totii prezenti pe blog, fiindca am fost colegi, unii mai interesanti, altii mai frumosi, mai spirituali, mai tineri,mai tacuti, mai guralivi...
Important este (pentru mine)ca ma simt si eu parte a acestui grup, ca imi place sa va citesc vestile.
Important este ca in fiecare sa descoprim ce este mai frumos, sa vedem partea plina a paharului, care exista la fiecare.
In concluzie, cei care CITITI SI NU SCRIETI veniti sa depanam frumosul.
Va asteptam. PA!

miercuri, august 25, 2004

Inca o chestie "tehnica". Blogul nostru produce la iesire un fel de "ziar", de fiecare cand cineva adauga o insemnare, acest "ziar" va poate fi trimis si voua.

Trebuie doar sa va faceti un cont la www.bloglines.com
Apoi sa dati adresa blogului la Search: http://ghirlandei4.blogspot.com
cred ca merge simplu si cu Ghirlandei4
Si pe urma dati subscribe.

Acum ca v-ati procopsit cu "cititorul de ziare", va puteti abona si la alte bloguri (sau site-uri care publica ultimele actualizari.
Puteti da Search cu orice va trece prin cap, sa zicem "tramvai", si puteti gasi bloguri in care scrie despre asa ceva (evident ca m-am gandit la Adi! Oare de ce face ureche surda de atata amar de vreme?! Ca Cezar si-a gasit sa faca misto de Mioara- dar voi, inginerii, ce aveti de nu scrieti? I-am trimis o misiva si la Alin Kanadaboy azi!)

Si Silvi, fa-ti pomana si mai suna la fetele alea, cine stie, poate le trezesti si dau pe aici.
Ma gandesc la niscai poze compromitatoare scoase de la naftalina ca sa le scandalizam!

marți, august 24, 2004

Salut! Sunt Gabi. Mi-am insusit critica. Gasiti o parte din poze la
http://www.phlog.net/user/gabig58

Trebuie sa "rasfoiti" un pic inapoi.
Si mai incerc si alte variante. Stiti vorba ceea
"din greseala in greseala, spre victoria finala".
Pana la urma o sa reusesc sa fac si un album!
Dar aveti pacientza!

vineri, august 20, 2004

Cezare, te inseli. Utzica citeste blogul, dar o face din magazin, cand se raresc clientii, cu nitica teama sa n-o prinda cineva. Si de scris: ei bine, cred ca se tot pregateste sa faca o declaratie, care sa fie sclipitor de inteligenta, hazlie si cuceritoare. Probabil ca nu-i iese, asa e ea, niciodata multumita de cum iese in poze, niciodata multumita de ce-a scris - vrea sa se pastreze in sfera potentialitatii! Sa credem noi, adica, ca ar fi putut sa... Sa speram ca isi ia odata si odata inima in dinti! Daca nu s-ar mentine mereu pe marginea acestei prapastii intre ce este si ce ar putea fi, v-am spus, ar putea face lucruri mari!

In legatura cu homosexualii: cand mai incerci sa fii glumet-ironic, pune si tu niste ghilimele, niste italice, ceva, Cezare. Fiindca altfel "cîţiva astfel de criminali care se ascund" suna ca naiba!
Ca si referirea la blogul meu "patetic, in care-mi vars frustrarile si dezamagirile"!

Eu una n-am nimic impotriva lor. Daca in SUA legea ii lasa sa se casatoreasca, e treaba lor si sistemul de asigurari trebuie sa fie actualizat pentru a face fata la aceste schimbari.
Am avut in anturajul meu persoane homosexuale si pot fi la fel de draguti si sociabili ca si persoanele hetero. Portarul de la Casa de Cultura unde isi avea sediul AISTEDA , un var din familia sotului, colegi de la Institut din Germania... Ei si? Sunt multe "deviatii" si in familii heterosexuale, asa ca nu vad de cea am sari cu piatra.
Ce crima e asta? La fel si religia - ce daca unii se convertesc la Baha'i? e treaba lor! Si cetatenia- ce daca unii se hotarasc sa traiasca in alta tara?

Cea mai buna definitie a libertatii mi s-a parut: libertatea ta se intinde atat cat nu incalca libertatea celorlalti.

Uf, ce ma tineti voi de la treaba! Va pup,

miercuri, august 18, 2004

Nota: randurile de mai jos au fost scrise in 18 aprilie, la cererea publicului cititor.
Dar cum atacuri marsave se abateau in acele zile asupra blogului nostru, am decis sa renunt publicarea.
--------------------------------------------------------------------------------------
Sa incepem cu Mioara, care sufera din cauza ca nu e barfita!
Asa e ea, ii place sa fie in centrul atentiei, Zodia Leului, ce vreti?!

Azi dimineata am facut sapaturi printre poze si am ajuns la concluzia ca in ultimii 25 de ani Mioara s-a facut tot mai frumoasa si mai interesanta.

Infatuata? asta nu. Complicata? asta da. Daca o asculti si-i dai un sfat, e posibil sa te asculte...candva. Daca insa ai nesimtirea sa insisti, face exact pe dos.
Ar putea sa faca cariera in orice domeniu ar vrea: e desteapta, are umor, simt autocritic(cam prea dezvoltat dupa mine...), are initiativa. Deocamdata insa nu-si foloseste darurile asa cum trebuie. Spera intr-una sa se intample ceva in viata ei care sa o determine sa le puna in practica. Acum se pare ca ceva se intampla: se vor muta in casa noua si vor schimba cartierul. Poate ca o sa-si schimbe si serviciul...
Dar astea sunt lucruri potentiale.

Ce e concret e ca are o catelusa frumoasa si desteapta pe care o cheama Helga - un Jack Russel. Din cauza asta TREBUIE sa petreaca foarte mult timp afara- fetita trebuie plimbata! Din cauza asta, a trebuit sa inceapa sa vorbeasca cu o sumedenie de necunoscuti, tovarasi de plimbare! N-aveti idee ce interesante experiente poti avea! Daca ar lua exemplu de la Helga - care se bucura de aerul curat- si s-ar lasa si de fumat, ar fi perfect!

O stiti voi sociabila si deschisa, dar sa vedeti acuma!
Eu sunt de parere ca ar trebui sa scrie momente si schite. Are un talent deosebit sa se ia singura peste picior si sa prezinte intamplarile nasoale din viata ei intr-un stil ca te prapadesti de ras. As putea sa dau niscai exemple, dar trebuie sa cer voie autoarei... Cred ca ea habar n-are ce am salvat eu pe aici!
Iscodind-o o data ce i-ar place sa faca, am ajuns la concluzia ca ar trebui sa candideze pentru un loc in Parlament. Sau sa intre intr-o asociatie care militeaza pentru drepturile omului. Cred ca are si motivatie si talent pt asa ceva.

Ati vazut careva Calender Girls? Filmul acela englezesc cu 12 doamne care au pozat goale pentru un calendar in scopuri de binefacere? Era acolo o idee - ca femeile pe masura ce se "coc" devin mai frumoase. Ca inainte de a se ofili, trec printr-o faza cand ating un fel de culme a frumusetii, cand la aspectul exterior se adauga lumina interioara... Ma uit la poze si asta vad la Mioara - o femeie frumoasa, care-si cunoaste potentialitatile (chiar daca uneori nu vrea sa creada in ele!) si care raspandeste un fel de lumina speciala.

Si sunt asa de fericita ca am avut norocul sa ramanem prietene in toti acesti ani!
------------------------------------------------------------------------------------
si inca o data La Multi Ani, ca nu e miezul noptii inca!


Eu, dragilor, am obosit sa tot vorovesc singura, si de aceea am tacut din gura!
Voi la munte si la mare, eu pe ogorul stiintei! Nu-i vorba, ca am avut parte si de oarece distractie- am avut-o pe Ioana in vizita doua saptamani. Nici un moment de plictiseala, am alergat amandoua in toate directiile. Cand si-a facut bilantul, la plecare, fusese in patru tari (Luxemburg, Germania, Belgia si Franta). Asta pentru ca Luxemburgul e tare mic saracul, daca te opintesti tare, sari pana in capatul celalalt!
Duminica am fost la Ocean in Belgia, la Blankenberge. N-as putea spune ca am fost foarte incantata. Ei bine, Biarritz-ul e ceva(am fost acum 5 ani cu un proiect Leonardo pana acolo), dar tot n-as da Costinesti-ul nostru pe el. Dar Blankenberge...s-avem pardon!
As fi vrut sa ajungem si pana la Brugges, dar Ioana era prea incantata de valuri. M-oi duce eu mai spre toamna, ca sunt doar trei ceasuri bune pana acolo.
Cand am trecut prin Bruxelles in goana trenului, am vazut niste maghernite de m-am frecat la ochi. Trimit zilele astea si niste poze. Incredibil! La doi pasi de zgarie nori si institutiile europene, exista culcusuri pe terase mizerabile, innegrite de fum de tren! Ce vreti, asa sunt eu carcotasa!

Draga Joji, multam fain ca ne-ai amintit, ca eu cu savarina asta a mea am si uitat ce zi e astazi! Daca am expediat-o pe Ioana, am plonjat in lucru cu totul! Chiar am vrut sa comentez dupa intalnirea de la Timisoara, intotdeauna ai fost tu un gentleman desavarsit, dar de data asta chiar ne-ai dat gata! Si acum cu ziua Mioarei, ai mai adunat 100 de puncte!
Si mai cred ca ai pe undeva un elixir ascuns, ca pe masura ce noi imbatranim, tu arati tot mai bine!

Si acum, la cestiune:

Draga Utzica, sa ne traiesti La Multi si Fericiti Ani!
Astazi, ca e ziua ta si ca omul_negru_care_sterge_mesaje_si_ne face_patetice n-a mai aparut, am sa postez mesajul de acum cateva luni in care te "barfeam". Si cateva poze cu tine! Numai sa ajung acasa!
Te pup mult de tot si ciocneste un pahar si cu noi (in gand!)

(Acum e un pic ocupata, sotul ei a invitat-o in oras sa manance Sushi, si pe urma trebuie "sa-l impacheteze" pe "copilasul" Boris care pleaca in Rhodos cu un Last Minute Trip!)
Dar asta nu inseamna ca nu o puteti felicita si voi!
Cu mult drag,
Gabi

Moni ne roaga sa-i scriem ce s-a mai intamplat cu noi in ultimii ani. Ce ar fi sa va faceti fiecare timp sa scrieti cateva randuri?!